Barcelona met kids

Barcelona met kinderen

Neem de kinderen gerust mee naar deze prachtige stad, er valt genoeg te beleven.Het strand ligt er altijd en het hele jaar door blijft het aantrekkelijk, zelfs in de wintermaanden om lekker uit te waaien en wie weet waait er zowaar een kleurtje tegenaan.

Zoo Barcelona

En maken de kinderen er thuis wel eens een beestenbende van, ga dan eens  langs in de Zoo van Barcelona. Daar kunnen ze nog wel een lesje leren van hun voorouders. Na het bezoek kun je heerlijk wandelen in het prachtige Parc de la Ciutadella, een echte aanrader !!!

 

Aquarium de Barcelona

 

 

Altijd al een keer onder water tussen allerlei vrolijke vreemde vissen willen lopen? Aan het einde van Las Rablas in het Aquarium van winkelcentrum Maremagnum blijven de voetjes droog en op zeker dat je een plant of dier uit de onderwaterwereld tegenkomt, die je voor het eerst ziet. Gelukkig zitten ze veilig achter het glas! ….ook een aanrader , bijvoorbeeld wanneer je iets zoekt wat overdekt is.

Camp Nou — FC Barcelona

Voetballiefhebbers kunnen hun hart ophalen in Camp Nou, al dan niet om een wedstrijd van Messi en zijn maten mee te maken. Het aangrenzende museum, de Camp Nou Experience, daar kan je wel middagje zoet zijn om bijvoorbeeld alle gewonnen bekers te tellen.

Gelukkig staan de schoenen – waarmee Ronald Koeman in 1992 de winnende scoorde om de eerste Cup met de Grote Oren– mee naar Barcelona te nemen, achter een dikke glasplaat, dus de kids kunnen rustig vrij rond lopen.

Tussen tapas en het restaurant met de grote gele “M” kan ook de inwendige kinderbuik worden gevuld. Wat is er nou leuker dan een paar exotische woorden Spaans mee terug in de rugzak te nemen; Patatas Bravas en Pimientos de Padrón, handig voor een eventuele spreekbeurt.

Pretpark met een prachtig uitzicht

Tibidabo, een aardig pretpark op de heuvel in de bossen van Parc de Collserola. Prachtige uitzichten over de stad, popcorn en puike attracties.

Je waant je even weg van de drukke snelweg die de stad Barcelona af en toe kan zijn.

Chocolademuseum

Het enigste museum waarbij je je entreekaartje kunt opeten zit in de wijk El Born, het Chocolademuseum. Voor de chocoladeliefhebbers en kinderen is dit wellicht een leuke tip, daarnaast zijn er ook regelmatig activiteiten voor kinderen.

En gaan de kids dit jaar niet mee, dan kan dat volgend jaar gewoon, want de bouw van de Sagrada Familia is toch nog in volle ontwikkeling!

Daarnaast zijn er nog legio tips die we graag delen met onze klanten wanneer ze voor Vengabarcelona hebben gekozen.

Tips en advies op maat is onze kracht!!!