Discotheken en uitgaan

Uitgaan in Barcelona

 

BARS

Wie naar Barcelona ontkomt er bijna niet aan om gezellig wat te gaan drinken. De stad heeft veel te bieden en er zijn dan ook duizenden bars en kroegen te vinden. De lokale bevolking blijft op werkdagen meestal in zijn eigen bario ( buurt) om mensen te ontmoeten en wat te drinken. De prijzen liggen daar ook stukken lager dan dat je in het meer toeristische centrum een drankje doet.

Als toerist zul je meestal in het centrum verblijven en daar heb je dan ook ruim de keus. Sla-als het even kan- de bekende Ramblas over en zoek eerder een leuk barretje in één van de vele zijstraatjes. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit in welk gedeelte van het centrum van Barcelona je verblijft want je hebt overal leuke pleintjes en straatjes met hippe en gezellige kroegjes.

De meest bekende en ook meest toeristische plekken zijn Plaça Reial , het gebied rond Plaça Catalunya en de haven van Villa Olimpica.

In de wijken El Born en Gracia vindt je ook veel leuke barretjes en vergeet zeker niet Raval waar veel alternatieve gelegenheden zitten.

Carrer Parlement is hip

Wil je wat minder toeristisch zoek dan zeker de zone van Diagonal met Carrer Aribau eens op, en in de wijk Poble Sec heb je ook veel keus.  Op dit moment is de zone van San Antoni zeer hip, een leuke mix van verschillende ( tapas) barretjes , op de kaart kun je zoeken naar Carrer Parlament die kruist met Carrer Comte Borell.

Als je Barcelona als een local wilt bezoeken dan moet je hier zeker eens een bezoek brengen. Wil je het échte Barcelona ervaren dan is het zeker de moeite waard om op een zondagmiddag voor de lunch , dus rond het middaguur eens een VERMUT te proeven met wat olijven, heerlijk!!!

Daarnaast zullen wij van Venga!Barcelona je uitgebreid adviseren, nadat je je vakantie hebt geboekt bij ons,  waar je de leukste barretjes en restaurants vindt bij jou hotel of appartement in de buurt.

 

Vermut

Vermut is een zoete, versterkte wijn, waar kruiden of aftreksels van kruiden aan toegevoegd zijn, die vaak gedronken wordt bij wijze van aperitief. Het alcoholpercentage van vermut ligt doorgaans rond de 15%. Enkele mogelijke kruiden die toegevoegd kunnen worden zijn alsem, tijm, kanine, vanille. Er worden ook extra suikers of alcohol toegevoegd.

 

Kom je in de periode tussen mei en oktober dan zullen we je zeker adviseren waar de leukste ( dak ) terrassen zijn!!!

 

DISCOTHEKEN

Het nachtleven in Barcelona is anders dan dat we in Nederland gewend zijn. Discotheken openen in het algemeen pas laat haar deuren. De Barcelonezen gaan liever eerst wat drankjes doen bij een bar om daar wat te kletsen,  en daarbij is het avondeten in Spanje veel later dan in Nederland waardoor de clubs automatisch ook later hun deuren openen.

Barcelona telt veel discotheken dus wie wilt gaan ¨clubben¨ zal zich niet vervelen.

 

Een aantal zal ik hieronder benoemen ;

 

In Villa Olimpica heb je 4 clubs bij elkaar

 

CDLC – Carpe Diem

Ligt aan het strand, , is tegelijkertijd ook lounge-bar en restaurant. Inrichting is een mix van Aziatische invloeden. Gezien de locatie is er hier altijd volk, het is de moeite waard om deze eens uit te proberen. Voor veel Nederlanders zal deze club altijd herinnerd blijven omdat vroeger Patrick Kluivert hier een aandeel in had.

 

Locatie : Passeig Maritim 32

Openingstijden: Iedere dag van 10.00- 5:00 uur ( vrijdag en zaterdag tot 6:00 uur)

Welke Metro: L4 – Villa Olimpica

Soort Muziek: Dance, House , deep House, Hip Hop, Pop

Prijs : € 20,- + drankje ( sommige dagen gratis)

OPIUM MAR

Opium Mar is één van de populaire clubs in Vila Olimpica , er is altijd een goede sfeer en gezellig druk. Net als CLDC heeft het een groot terras waar het de gehele dag druk is. De Club heeft vaak grote namen als DJ, echter, verwacht niet altijd een hele avond House muziek.

 

Locatie : Passeig Maritim 34

Openingstijden: Iedere dag van 11:45 – 5:00 uur ( vrijdag en zaterdag tot 6:00 uur)

Welke Metro: L4 – Villa Olimpica

Soort Muziek: Dance, House , , Hip Hop, R&B , Funky

Prijs :  +/- € 20,- + drankje

 

SHÔKO

Overdag lounge-bar en na 00.00 uur gaan de voetjes van de vloer en kan het feest beginnen. Zeer populaire club met populaire muziek, house en Dance maar Tophits.

Locatie : Passeig Maritim 36

Openingstijden: Iedere dag van 12:00 – 6:00 uur

Welke Metro: L4 – Villa Olimpica

Soort Muziek: Dance, House,  Hip Hop, R&B , Funky

Prijs :  +/- € 20,- + drankje

 

Pacha Barcelona

Pacha is Pacha , vroeger was deze club aan de andere kant van de stad, vlakbij Camp Nou. Maar na wat mindere jaren is de Pacha weer helemaal terug. Toplocatie vlakbij het strand. Strakke inrichting en feest!!!!

 

Locatie : Passeig Maritim 38

Openingstijden: Iedere dag van 00.00- 6:00 uur ( vrijdag en zaterdag tot 6:00 uur)

Welke Metro: L4 – Villa Olimpica

Soort Muziek: House, Deep House, Pop,Dance

Prijs :  +/- € 15,- + drankje

 

CATWALK

Als je naar de Catwalk gaat ben je bijna altijd verzekerd van goede DJ´s . Het is een mooie club met meerdere verdiepingen en als je graag naar discotheken gaat dan is deze club zeker een aanrader. Er worden diverse stijlen muziek gedraaid in de diverse zalen.

 

Locatie : Ramón Trias Fargas 2-4

Openingstijden: Donderdag, vrijdag, zaterdag 22:30- 6:00 uur

Welke Metro: L4 – Villa Olimpica

Soort Muziek: House, Deep House, R&B, Dance

Prijs :  +/- € 15,- + drankje

Vlakbij Villa Olimpica in de wijk Poble Nou……

 

RAZZMATAZZ

Voor veel Barcelonezen is Razzmatazz één van de betere clubs van de stad, en ze gaat al heel wat jaartjes mee. De discotheek heeft altijd een zeer ruim aanbod van artiesten en DJ´s. Zoek je wat alternatiefs en niet het alledaagse commerciële dan zul je het zeker in Sala Razzmatazz vinden. Op vrijdag en zaterdag zijn er 5 zalen geopend die een gevarieerd aanbod van muziek hebben. Het beste kun je de website checken voor de programmatie.

Locatie : Pamplona 88

Openingstijden:variabel, het beste check je de website

Welke Metro: L4 – Bogatell en L1 – Marina

Soort Muziek: House, Dance, Pop, Alternatief

Prijs :  +/- € 15,- + drankje

 

Op Plaza reial ( in de wijk Gotico)

 

JAMBOREE

Ben je in de buurt van Plaça Reial dan biedt Jamboree een uitkomst. Jamboree is één van de meest populaire clubs op het gebied van live-muziek. In Jamboree is altijd wat te beleven en check hun agenda welke artiesten er komen spelen. Er komen veel Jazz, R&B en Blues artiesten en ook grote namen. Er zijn verschillende verdiepingen. Mocht je op maandag in Barcelona zijn dan mag je de bekende WTF Jam Sessions zeker niet missen.

Locatie : Plaça Reial 17

Openingstijden:variabel ivm concerten, maar sowieso van 00:00 – 5:00 uur

Welke Metro: L3 Liceu

Soort Muziek: Jazz, Soul, Funk, R&B, House, Hip-Hop

Prijs :  +/- € 10,-

 

 

In de wijk Poble Sec

 

Sala Apollo

Sala Apollo heeft een rijke historie, dit heeft alles te maken met de ligging aan de Parallell waar vroeger en nog steeds veel theaters zijn te vinden. Sala Apollo wordt bijna dagelijks gebruikt als concertzaal, je zal dan ook vaak veel rijen buiten voor aanvang als er concerten worden gegeven. Daarnaast heeft de club 2 zalen met diverse muziek en Dj´s, over het algemeen is de line-up vaak in de alternatieve sfeer.

Locatie : Carrer Nou de la Rambla 111-113

Openingstijden: variabel ivm concerten, maar meestal dagelijks van 00:30 – 6:00 uur

Welke Metro: L2 en L3 Paral lel

Soort Muziek: Alternatief, Pop, Rock, House, Dance

Prijs :  +/- € 15,- + drankje

 

Montjuic – Poble Espanyol

 

LA TERRAZZA

Zoek j

e een echte House discotheek in Barcelona? Dan ben je met La Terrazza aan het goede adres. De discotheek is samen met nog andere clubs en bars te vinden in Poble Espanyol, op de Montjuïc berg. De club is in de open lucht wat het extra speciaal maakt. Voordat je de discotheek bereikt zul je eerst het speciale Poble Espanyol ( Spaans dorp ) moeten doorkruisen, wat al een beleving op zich is. Met dansers, danseressen en dragqueens trekt La terrazza club een zeer divers publiek. Regelmatig draaien er internationaal bekende dj’s. De club is alleen in de zomermaanden geopend. Op openingsdagen rijden er vanaf Plaza Cataluña special bussen die je naar deze discotheek brengen.

 

 

Locatie : Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia 13

Openingstijden: donderdag 00:00 – 5:45 uur en vrijdag/zaterdag 00:00 – 6:45 uur

Welke Metro: L1 + L3 Plaza Espanya

Soort Muziek: House, Dance, Techno

Prijs :  +/- € 15,- + drankje

 

OTTO SUTZ

Een van de klassiekers is Otto Sutz, een hippe nachtclub met verschillende verdiepingen. Wanneer je van Hip Hop en R&B houdt ben je hier aan het goede adres, dit word meestal gedraaid in de grote zaal. In de andere zalen worden andere stijlen gedraaid zoals House , Dance en jaren 80 / 90. Naar de club komen veel locals.

Locatie : Carrer Lincoln 15

Openingstijden: donderdag 00:00 – 5:00, vrijdag en zaterdag van 00:00 – 6:00 uur

Welke Metro: L1 + L3 Plaza Espanya

Soort Muziek: House, Dance, Techno

Prijs : vaak gratis of tot bepaalde tijd, check de guest list op hun site

 

SUTTON

Als er één club is in Barcelona waar je bekendheden kan tegenkomen kan tegenkomen dan is het Sutton wel. Een trendy club met verschillende zalen. Hier is het motto ¨ zien en gezien worden ¨ . De discotheek is warm en hip ingericht en beschikt over verschillende Vip-areas. In de hoofdzaal is het voornamelijk House en Dance wat er wordt gedraaid, in de kleinere zaal Hip Hop.

Locatie : Carrer Tusset 13

Openingstijden: wo 00:00 -5:00, do tot 5:30,  vr/za en feestdagen 00:6:00 zondag 22:30 – 4:00  uur

Welke Metro: L3 + L5 Diagonal

Soort Muziek: House, Dance, HIP Hop

Prijs : afhankelijk van dag, 10,- á  20,- euro

 

Er zijn nog veel meer mogelijkheden in Barclona en wekelijks worden er ook veel feesten gegeven op verschillende locaties, zo is bijvoorbeeld het Forum een favoriete plek om feesten of festivals te organiseren De laatste jaren worden er ook steeds vaker speciale parties gehouden bij hotels.

Als je je vakantie boekt bij Vengabarcelona houden we je goed op de hoogte mochten er leuke feesten zijn in de periode dat je bij ons boekt.

 

Tips en advies op maat is onze kracht !!!

 

FIESTA!!!!!!