Fietsen

HEERLIJK OP DE FIETS

Naast lekker te wandelen, is de fiets een prima optie om je in Barcelona te verplaatsen. Steeds meer fietspaden zorgen ervoor om eigenlijk de gehele stad, met af en toe een heuveltje hier of daar, met elkaar te verbinden.

Eén van de redenen is dat Barcelona zoals meerdere Europese steden de auto´s beetje bij beetje wil weren uit het centrum om onder andere de uitstoot van CO2 te verlagen. En wat is er nu beter dan jezelf te bewegen door deze geweldige stad.

Fietsstad in wording

Ofschoon de meeste Nederlanders bijna op een fiets worden geboren, is het toch goed om een extra oogje open te houden, want Barcelona is een fietsstad in wording. Dat wil zeggen dat je goed moet opletten in het verkeer.

Zelfs al gebruik je de officiële fietspaden dan nog zal je fietstocht regelmatig verstoord worden door ¨ blokkades¨ van bijvoorbeeld andere voetuigen,  de fietspaden zijn ideaal om even de auto of vrachtwagen op te parkeren ,  wat dus ook massaal gebeurd.

Huur je een fiets, met bijgeleverde sloten, gebruik deze dan op de daarvoor bestemde plaatsen. Steeds vaker zijn er op de hoek van de straat speciale fietsenrekken en zelfs zijn sommige barretjes zo fietsvriendelijk dat je hem gewoon mee naar binnen kunt nemen.

GOED OPLETTEN !!!!!

Ga je zonder tour gids op pad, let dan heel goed op in het verkeer en probeer zoveel mogelijk de fietspaden te volgen,pak je een route of een weg waar geen fietspad is, houdt er dan rekening mee dat het verkeer zoals auto´s scooters en vrachtwagens letterlijk langs je scheren, beter kun je dan even een stukje lopend met de fiets aan de hand over de stoep gaan.

Door de hele stad zul je overigens veel rood-witte fietsen zien, waar je als local net zoals de bibliotheek lid van kunt worden om je gemakkelijk door de stad te kunnen verplaatsen.

Nogmaals Barcelona is steeds meer een fietsstad aan het worden, dus je zult regelmatig zelf even moeten uitzoeken hoe je je weg wilt vervolgen als opeens het fietspad dood loopt….

Als je kiest voor één van onze tours dan zullen we gebruik maken van de officiële fietspaden uiteraard.

Heb je interesse in een professionele tour Barcelona per fiets, kijk dan hier verder!