Restaurants

Restaurants in Barcelona

 

 

Net zoals bij tapas barretjes is er op het gebied van restaurants voor ieder wat wils.

 

Kijk niet gek op als bij het ontbijt de fles wijn met kurk op tafel verschijnt, dat komt allemaal goed!

Het ontbijt kan uitgebreid en van de menukaart. Hier is het normaal een cortado of café con leche te bestellen met croissantje of mini broodje erbij, goed en goedkoop om de dag met energie te beginnen.

 

Andere eetcultuur

 

Het middageten/de lunch is nog steeds erg belangrijk voor de Spanjaard, en dat gebeurt meestal tussen 13:00 en 16:00 uur. Al zie je in parken redelijk vaak mensen met een tuppertje of in de bedrijfskantines een snellere en goedkopere variant verorberen.

 

Het avondeten, de eventuele tapas vanaf 19:00 uur niet meegerekend, wordt meestal tussen 21:00 en 23:00 genuttigd. Voornamelijk in de zomer is dit luchtig. Restaurants zijn eigenlijk altijd wel open, maar voor de betere gezelligheid zijn de Spaanse tijden prima.

Mocht het nu zijn dat je in een leeg restaurant denkt te gaan eten, binnen de kortste keren kan dat helemaal vollopen. In het geval dat de tafels naast je leeg zijn en er plots een aantal Spanjaarden naast je komen zitten, is dit geen teken dat ze je tas komen stelen, Spanjaarden zijn gezelligheidsmensen: als jij kiest om ergens te gaan zitten, dan zal dat wel goed zijn en dat willen ze daar graag bij zijn.

Zoals in andere delen van Europa hebben de Foodtrucks en de daarbij gepaard gaande festivals hun intrede gedaan, waar je al dan niet tegen een kleine entree-vergoeding kunt genieten van geweldig streetfood. Vaak gecombineerd met een (muziek)optreden. We houden je op de hoogte als je afreist naar Barcelona!!

 

In het algemeen is er qua ingrediënten het hele jaar door van alles beschikbaar. Echter bepaalde producten zijn seizoensgebonden, bijvoorbeeld de calçots (jonge preitjes) komen in februari-maart in grote getale vrolijk uit de vruchtbare Catalaanse bodem.

Restaurants passen hun menu daarop aan. Er zijn zelfs dorpen zoals Valls die daar een speciaal weekend voor inlassen en de calçots op enorme roosters midden op straat bereiden.

 

Oktober en november zijn de castanje-maanden, tevens steken dan de meeste eetbare paddestoelen hun kop boven de grond. Eet met name deze paddestoelen alleen in de restaurants of bij mensen die weten wat ze plukken.

 

Kortom je ontkomt niet aan een stukje mediterraanse gastronomie.

 

Nadat je bij ons hebt geboekt zullen we de leukste restaurantjes adviseren die bij jou passen …eventueel reserveren we een tafel voor U.

 

Oh ja, alle Amerikaanse ketens zijn vanzelfsprekend aanwezig, want ook in Catalonië leven de mensen immers in de 21e eeuw….