Tapas Bars

Tapas – Bars in Barcelona

 

De stad Barcelona biedt vele mogelijkheden voor de fijnproevers.

 

Tapas eten is een traditie binnen de Spaanse eetcultuur en daardoor een uitstekende invulling voor een genietmomentje na het werk, want je vult je buik beetje bij beetje.

 

In de vele barretjes kun je vaak aan de bar hangen wachtend op een tafeltje of gewoon lekker blijven staan tussen de witte servetjes en de houten prikkertjes op de grond. Schrik niet van het lawaai want Spanjaarden houden wel van wat verbale gezelligheid.

 

 

 

Bestel een paar schaaltjes, delen met je tafelgenoten is daarbij heel normaal, wil je op een ¨local ¨  lijken. Zijn de schaaltjes leeg en heb je nog trek, dan bestel je nog wat. Doe je aan de staande receptie bij de bar, spaar dan je prikkertjes van de pinchos, want die reken je dan later af.

 

Over de kwaliteit valt niet te twisten, vers uit de zee of rechtstreeks uit de Pyreneën, je bent dus gewoon wel in het Catalaans eetparadijs aan de Middellandse Zee.

 

 

 

Waar komt het woord Tapas vandaan ?

 

 

 

 

 

 

De naam tapas duidt op dekseltjes. Er zijn onder andere twee manieren om dat nader te verklaren. In vele barretjes serveren ze bijvoorbeeld een biertje of wijntje. Om de vliegen uit je drankje te houden, zet de barman er dan een dekseltje (tapaatje) op.

 

Handig en lekker tegelijk. Nu je er toch bent en waarschijnlijk wat trek hebt, dan verdwijnen die tapas als sneeuw voor de zon, dat is mooi want dan verdient die barman ook wat.

 

Een andere uitleg heeft meer te maken met de hoeveelheid drankjes die je daar nuttigt. Een tapaatje kan dan na wat cerveza of vino een goed dekseltje op de maag zijn om de avond vol te houden.

Wees wijs en kies je eigen waarheid….

 

Altijd tijd voor tapas

 

Tapas zijn eigenlijk de hele dag door wel ergens te verkrijgen, maar een ijkpunt is vaak wel een uurtje of 19:00h,  net na het werk.

 

Nee, Spanjaarden racen niet als gekken naar huis voor stampot boerenkool en daarna kastje kijken, er is eerst tijd voor de sociale contacten onder het genot van een klein hapje en drankje.