Te voet

De benenwagen

Barcelona leent zich prima om de beentjes te strekken; wandelend, joggend of in volle sprint!

Direct vanaf je onderkomen kun je vaak de metro, bus of tram binnenstappen, maar waarom niet gewoon lekker de stad te voet ontdekken ?

Op de stoepen is het soms een drukste van jewelste, toch vind je altijd wel een plekje om van start te gaan.Voor je het in de gaten hebt ben je uren onderweg want er is altijd wel wat te zien of te doen.

Slenter heerlijk door de kleine steegjes die Barcelona rijk is en geniet !!!!

In de drukke stenen stad komt er steeds meer plaats voor groen in de diverse parken, en kijk ook eens naar boven wat buurtbewoners soms voor pracht en praal van planten over de reling van hun balkon laten hangen.

Er is zelfs een labyrint ergens verstopt in de stad.

Om daar te komen kun je het best met het openbaar vervoer en vooraf even informeren of de poorten open zijn, want ze willen nog wel eens onderhoud doen in het laagseizoen.

Heb je de smaak te pakken en wil je meer groen?

Dan is Tibidabo in het Parc de Collserola een goed uitgangspunt om eerst de kerk die de hele stad overziet te bezoeken en dan de omringende bossen te verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld in een paar uurtjes terug richting Barcelona wandelen. Neem dan wel een rugzak met proviand mee. Daar zul je ook de paden kruisen met hardlopende en mountainbikende natuurliefhebbers.

 

berg Montserrat

Mocht je meer tijd hebben tijdens je bezoek, dan is een uitstapje naar de heilige berg Montserrat een aanrader.

Die zie je met helder weer soms vanuit het vliegtuig. Voor degene die er qua vakantie echt de tijd voor uitgetrokken hebben, zijn ook de prachtige Pyreneën zeker de moeite waard. Al dan niet om eens lekker te skiën of snowboarden.

Ben je een sporter en wil je tijdens je verblijf in volle vaart de boel verkennen, dan zijn de boulevard tussen Hotel W en het Forum, Parc de la Ciudadella, de Diagonal de Mar uitstekende opties om de nodige calorieën eraf te lopen.