Wijken in Barcelona

Barcelona telt in totaal 10 wijken.

Zoals in alle grote steden worden alle wijken vaak ook nog opgedeeld in kleinere wijkjes ( barios), we zullen ze allemaal benoemen en in het kort wat vertellen over de historie of het karakter van de wijk, daarnaast zullen de nodige tips zeker niet ontbreken…

De eerste 6 wijken die hieronder worden beschreven zullen het meeste interessant zijn als je op vakantie gaat naar Barcelona.

Cuitat Vella Barcelona

Ciutat Vella

Kom je naar Barcelona dan zul je deze wijk zeker bezoeken, er zijn veel leuke barretjes en terrassen en bezoek zeker één van de leuke pleintjes die hier zijn.

Lees meer
Grid Barcelona

Eixample

De wijk Eixample is een wijk waar je als tourist wellicht wat snel door zou lopen aangezien het hier drukker is met verkeer.

Lees meer
Gracia Barcelona

Gracia

Eén van de leukste buurten van Barcelona is Gracia. Het is een echte volkswijk met een leuke mix van Catalaanse gezinnen, studenten, artiesten en hippies.

Lees meer
sants-montjuic Barcelona

Sants-Montjuic

Sants Barcelona is een deel van de wijk Sants-Montjuic , het is van origine een arbeiderswijk. Eén van de grootste treinstations vind je ook in de wijk.

Lees meer
Barcelona strand en zee

Sant Marti

De wijk Sant Marti heeft wellicht wel de grootste metamorfose ondergaan in de laatste deccenia, en met name vóór en na de Olympische Spelen van 1992.

Lees meer
Camp Nou Barcelona

Les Corts

De wijk Les Corts is één van de dunst bevolkte wijken van Barcelona, dit mede omdat er hier relatief veel kantoren zijn gevestigd.

Lees meer

Sarria-Sant Gervasi

Het ooit zelfstandige dorp Sarria bevindt zich naast de wijk Gracia. Hier woonden vroeger de rijksten en dit is tot op de dag van vandaag nog steeds zo.

Lees meer
horta guinardo Barcelona

Horta-Guinardo

Deze wijk is minder bekend onder de touristen, het is er rustig en divers van karakter en bevolking. Je kunt het met 1 kenmerk benoemen, stijl.

Lees meer
Camp Nou Barcelona

Nou Barris

Nou Barris betekent in het catalaaans ¨nieuwe wijken¨ Het werd gebouwd in de jaren 70 om de snelle bevolkingsgroei van Barcelona aan te kunnen.

Lees meer
maqette Barcelona

Sant Andreu

Eigenlijk geld hier hetzelfde als voor de wijk Nou Barris. Weinig te beleven voor een tourist.

Lees meer