Leuke tapasbarretjes

Waar eet je lekkere tapas in Barcelona?

Op bijna elke hoek van de straat kun je wel een tapas barretje vinden in Barcelona, de één beter dan de ander. We hebben bij Vengabarcelona dan ook een hele lijst van adresjes die we graag delen met onze klanten wanneer ze op een bepaalde locatie zijn in de stad. Sommige pareltjes houden we nog even geheim, maar de volgende adresjes zijn zeker de moeite waard, in willekeurige volgorde:

1. La flauta

Adres: Carrer Aribau 23

La Flauta is een populair tapas restaurant vlakbij Plaça Universitat, het restaurant bestaat al meer dan 25 jaar en het is er vaak heel druk, maar zeker de moeite waard om even in de rij te wachten tot je aan de beurt bent. Probeer zeker eens de ¨huevos Cabreados¨ , dunne franse frietjes gemengt met een gebakken ei, heerlijk !!!

2. Bar Jai-Ca

Adres: Carrer de Ginebra 9

Ben je in de buurt van Barceloneta dan moet je zeker eens Bar Jai-Ca proberen, een typisch spaanse tapas bar die al sind 1955 heerlijke gerechten klaarmaakt. Laat je meeslepen in de gezellige drukte van deze taps bar. Probeer eens de ¨Bunyols de Baccallá ….kabeljouw klaargemaakt om van te smullen.

3. Ciutat Condal

Adres: Rambla de Catalunya 18

Deze zaak is van dezelfde eigenaar als Cerveseria Catalana, dus dat zit wel goed. Een echte klassieker onder de tapasrestaurants. Laat je niet afschrikken door de wachtrij maar bestel gewoon een lekker glas Cava, geniet van het moment en je bent zo aan de beurt.

4. Quimet & Quimet

Adres: Poeta Cabanyes 25

Quimet & Quimet is een genot op het gebied van tapas in één van mijn favoriete wijken van Barcelona Poble Sec, de prijzen liggen iets hoger dan gemiddeld maar dan krijg je ook iets lekker voorgeschoteld. Bij Quimet & Quimet hebben ze ook voor de wijnliefhebbers een ruim aanbod. Aanvallen !!!!

5. Bar Veledrómo

Adres: Carrer de Muntaner 213

Ook Veledrómo is een echte klassieker, dit zul je ook direct bemerken aan de inrichting, geen moderne en hippe meubelen en details. Nee, back to basic!!! Hier kom je naartoe om je op je gemak te voelen en daarnaast te fijnproeven, een echte aanrader !!!