Ciutat Vella

BARCELONA WEER

Meer over Barcelona

De oudste wijk van Barcelona

We beginnen met de oudste wijk van Barcelona, en dan met name het gedeelte El Gotic ( Gotische wijk), in deze wijk vind je veel overblijfselen van de Romeinen die hier verbleven meer dan 2000 jaar geleden. Deze wijk ligt tussen de Ramblas en de wijk El Born in. Kom je naar Barcelona dan zul je deze wijk zeker bezoeken, er zijn veel leuke barretjes en terrassen en bezoek zeker één van de leuke pleintjes die hier zijn.

Raval, een mix van verschillende culturen

Aan de andere kant van de Ramblas ligt de wijk El Raval.Vroeger was deze buurt minder interessant om zijn criminele karakter en het feit dat hier veel prostituees waren maar door een flinke opknapbuurt en de aanwezigheid van leuke restaurants en hotels is dit stukken verbeterd. Deze wijk dankt zijn unieke karakter aan de veelzijdigheid van culturen, deze unieke mix van culturen zorgt ervoor dat deze wijk veel te bieden heeft en interessant is om te ontdekken. Ga eens naar de Rambla de Raval en drink een copita op één van de gezellige terrassen.

Een ander gedeelte van Ciutat Vella is El Born, een zeer populaire wijk om zijn vele boetiekjes, restaurantjes en barretjes. Hier zijn ook vele kunst galeries te vinden in één van de vele smalle straatjes. De wijk is altijd gezellig druk met een mix van locals, en toeristen ( ook wel guiri´s genaamd). De wijk ligt naast het treinstation Franca, het op één na grootste treinstation van Barcelona. Vergeet zeker ook niet een bezoek te brengen aan het grootste park van Barcelona, Parc de Ciutadella.

Het park heeft prachtige beelden en een fontijn genaamd Cascada is zeker de moeite waard om mooie fotos te nemen. Er hangt altijd een relaxte sfeer. Overdag zijn er veel mensen die hier even komen uitrusten of in groepjes een drankje doen op één van de vele grasveldjes. ´s avonds word het park ook veel gebruikt voor hondenbezitters om sporters om even de conditie op peil te houden. Aan de Oostkant is tevens de ingang van de dierentuin gevestigd.

De Zoo in Barcelona was in de jaren tussen 1960 en 2003 ook heel bekend door de Albinogorilla Sneeuwvlokje ( catalaans Floquet de Neu), voor de nederlanders beter bekend als Copito….

De markt van Barceloneta

Daarnaast heeft Ciuatat Vella nog een gedeelte dat bij het strand ligt, Barceloneta, wat het oude visssersgedeelte is van de stad. Barceloneta kenmerkt zich door de haven en aan de andere zijde de lange straat Passeig de Joan de Borbó. Deze is van begin tot eind vol met winkels en restaurants, echter, de betere restaurants zul je midden in de wijk vinden. Vergeet zeker niet de markt te bezoeken (Mercat de Barceloneta) , tegenover de markt vind je een goed restaurant…

Can Ramonet

Daarnaast is de laatste jaren de boulevard grondig aangepakt en heb je van nu van begin tot eind een prachtig gedeelte strand met leuke en hippe strandtenten, chiringhuitos genaamd.