¡Hola!

Bedankt dat je even de tijd neemt voor het verhaal achter deze site! Mijn naam is Jeroen de Zeeuw, geboren in het Zeeuwse Breskens en woonachtig in Barcelona sinds 2007. In dat jaar heb ik ook mijn huidige vrouw leren kennen, Mercedes. Zij is geboren en getogen in Barcelona en kent de stad en de regio dan ook op haar duimpje.

Voordat ik in Barcelona ging wonen had ik Barcelona al verschillende keren bezocht als toerist, en vanaf het eerste bezoek wist ik het zeker: hier ga ik ooit wonen !!!

Na de benodigde voorbereidingen begon mijn avontuur hier in maart 2007. Aangezien mijn Spaans niet goed genoeg was, ben ik de eerste maanden van mijn verblijf naar school gegaan om dit te verbeteren. Ook heb ik deze periode gebruikt om de stad en haar volk beter te leren kennen, aangezien ik zo snel mogelijk ingeburgerd wilde raken in deze andere cultuur.

Dit heeft zeker een boost gekregen nadat ik Mercedes leerde kennen op een mooie zomeravond in één van de chiringuitos op het strand van Barcelona. Mercedes heeft een toeristische achtergrond dus het moest er wel van komen dat we op een dag iets leuks zouden starten…

Waarom deze site?

Vanaf het moment dat ik in Barcelona ging wonen kreeg ik steeds meer vragen van mensen uit Nederland over de stad.

  • Waar zijn de leuke verblijven?
  • Wat voor activiteiten zijn er in Barcelona wanneer we daar zijn?
  • Waar kun je goed eten?
  • Waar zijn de leuke barretjes?
  • Hoe kom ik aan kaartjes voor FC Barcelona?
  • Waar zijn de leukste boetiekjes?

… en zo nog vele vragen die ik altijd zo goed mogelijk probeerde te beantwoorden. Mercedes aan mijn zijde maakt dit alles nog een stuk gemakkelijker.

Gaandeweg gingen we ook mensen helpen met andere zaken, zoals het zoeken naar appartementen en leuke hotels, en hebben we in de afgelopen jaren al veel mensen blij kunnen maken.

In het begin waren het alléén maar familie en vrienden uiteraard,  maar deze groep is in de loop van de jaren behoorlijk uitgebreid. Dit jaar hebben we besloten om deze - op een leuke manier - uit de hand gelopen hobby -  uit te breiden met een website, en een naam met slogan die we vonden passen bij onze manier van werken.

Zo kwamen we op Venga!Barcelona

¡Venga!

Laten we beginnen met een kleine cursus spaans.

De ¨V¨ in het spaans spreek je uit als een ¨B ¨ ( Benga!Barcelona) .

Het woord Venga word veel gebruikt op straat, letterlijk vertaald betekend het "Kom (Op)" of "Hoppekee", zoals wij  gebruiken om bijvoorbeeld iemand te overtuigen om ergens mee naar toe te gaan bijvoorbeeld.

Grammaticaal gezien betreft het de derde persoon enkelvoud van de gebiedende wijs van het werkwoord ‘venir’ ( = komen).

Venga!Barcelona

oftewel

KOM OP! NAAR BARCELONA!