Sant Marti

BARCELONA WEER

Meer Wijken in Barcelona

Metamorfose

De wijk Sant Marti heeft wellicht wel de grootste metamorfose ondergaan in de laatste decennia, en met name vóór en na de Olympische Spelen van 1992. Deze wijk stond vroeger vol met fabrieken, met name de textielindustrie. Deze zijn over het algemeen allemaal verdwenen en hebben plaats gemaakt voor nieuwe moderne gebouwen, sommige, met name langs de Diagonal zijn moderne flats en kantoorgebouwen.

Toch kun je in het gedeelte Poble Nou ( catalaans voor nieuwe dorp) nog steeds veel werkplaatsen en kleine fabriekjes vinden. Eén van mijn favorieten is de Rambla de poble Nou, en dan met name het gedeelte vanaf de Diagonal tot aan het strand. Probeer zeker eens het restaurant Recasens , dit is echt een topper als je van verschillende kazen, embutidos en Jamon Iberico houdt, alleen al voor de decoratie van het restaurant is het een bezoek waard.

Na het eten kun je nog heerlijk flaneren over de Ramlas de Poble Nou en om de dag of avond  helemaal compleet te maken stop dan zeker even bij één van de meest populaire ijssalons ( Horchatería) van Barcelona ¨El Tío Che¨ en probeer eens een Horchata , dit is een soort shake van water, suiker en chufas en kaneel  ( soort milkshake) , heerlijk !!!

Vervolg daarna je weg en je komt talloze barretjes en restaurants tegen en de gehele Rambla is vol met terrasjes, een groot voordeel is dat er hier niet veel verkeer doorstroomt dus het is er relatief rustig.Ook vindt je hier nog altijd veel locals , maar de toeristen hebben ook deze wijk in de laatste jaren ontdekt. Na het dineren is het wel relatief rustig , zeker in vergelijking met het drukke centrum van Barcelona. Dus de serieuze stappers zullen het nachtleven elders moeten zoeken.

 

Villa Olympica

Daarnaast heb je vanaf het Forum naar Villa Olympica leuke stranden met moderne strandtenten, en is het reatief wat rustiger dan bijvoorbeeld het drukke strand van Barceloneta.

Villa Olympica is zoals de naam al aangeeft speciaal gebouwd voor de Olypische Spelen. Als je met het vliegtuig arriveert vanuit het noorden kun je rechts Barcelona zien liggen en springen de 2 torenhoge gebouwen er altijd uit. Het ene gebouw is van Mapfre (kantoren)  en de andere is hotel Arts met daar onder het bekende Casino van Barcelona.

In Villa Olympica is alles te vinden op het gebied van uitgaan, legio restaurants en barretjes en wie tot in de late uurtjes wil feesten komt hier wel aan zijn trekken.