Sants-Montjuic

BARCELONA WEER

Meer Wijken in Barcelona

Plaza España en de berg Montjuic

Sants Barcelona is een deel van de wijk Sants-Montjuic , het is van origine een arbeiderswijk. Eén van de grootste treinstations vind je ook in de wijk Sants, Estacio de Sants. Hier heb je veel rechtstreekse verbindingen met andere steden of bijvoorbeeld het vliegveld.  De straat Carrer de Sants is een straat vol met winkels en barretjes. Deze straat komt uit op Plaza España, hier bevindt zich ook onder andere de oude stierenvechtersarena die in de afgelopen jaren is omgebouwd tot winkelcentrum Las Arenas.

Je kunt in dit winkelcentrum wellicht even een kijkje nemen op het dakterras wat 360 graden rond loopt zodat je een overzicht hebt over een gedeelte van de stad. Op Plaza Espana kun je ook het prachtige gebouw zien van het nationaal museum van Cataluña d´art , deze is gebouwd tegen de berg Montjuic en vergeet zeker niet ‘s avonds de fontijnen te bezoeken, dit is en blijft een mooi spektakel.

Montjuic is een berg met een rijke historie , wil je meer hierover weten dan zul je zeker het kasteel moeten bezoeken boven op de berg. Van hieruit heb je één van de mooiste uitzichten over Barcelona. Er worden op de berg ook vele sporten beoefend en het bekende Olympisch stadion waar Ellen van Lange haar goeden Medaille behaalde op de Olympische spelen in 1992 kun je ook hier vinden. Daarnaast zijn er nog tal van leuke musea en gebouwen te bezoeken.

Een gedeelte van de wijk  wat zeker niet mag worden overgeslagen is de wijk Poble Sec. Deze ligt tussen de Paralell en de berg Montjuic. Dit gedeelte is in de afgelopen jaren sterk vooruit gegaan en is samen met het gedeelte Sant Antoni één van de populaire buurten voor de plaatselijke bevolking. Veel leuke barretjes , daarentegen niet zoveel winkels. Probeer zeker eens wat tapas en pinchos in één van de hippe barretjes.

 

Calle Blai

Calle Blai in de wijk Poble Sec is zeker aan te raden om als je Pinchos wilt proeven( kleine tapas met stokjes ..) , de straat zit vol met gezellige barretjes en er is altijd wel plek op één van de gezellige terrasjes.

Daarnaast ligt het redelijk dicht bij de haven. Het centrum met de Ramblas is slecht 15 minuten lopen.