Barcelona, Spain

Formule 1 Barcelona

Grand Prix van Spanje

De traditionele start van het Formule 1 seizoen is in Montmeló, op ongeveer 22 kilometer van Barcelona. Het complex is sinds 10 september 1991 in gebruik genomen voor races en is vandaag de dag bekend onder de naam: Circuit de Barcelona-Catalunya.

In de periode 1969-1975 was het stratencircuit op de Montjuic heuvel in Barcelona decor voor de Spaanse Formule 1 races.

Circuit de Barcelona-Catalunya is een technisch veeleisende en snelle racebaan met 16 bochten, waarvan zeven naar links en negen naar rechts. 

De totale lengte van de baan is 4.655 meter en op het circuit kunnen 140.700 toeschouwers genieten van de races.

2 wereldtitels voor Max Verstappen

Trots zijn we natuurlijk dat op 15 mei 2016 de achttienjarige Max Verstappen geschiedenis schrijft door na 66 rondes als winnaar van de race te worden gekroond. 

Het begin van iets moois, want vijf jaar later mag Max de titel wereldkampioen Formule 1 aan zijn carrière toevoegen en daar is zelfs een tweede titel aan toegevoegd in 2022.

De officiële Grand Prix is van 2 tot en met 4 juni 2023, maar de coureurs kunnen echter al in februari over het asfalt racen tijdens de wintertests. Ook daar zal Vengabarcelona weer bij aanwezig zijn.

Wil jij er ook bij zijn?

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor deze fantastische ervaring!

×
Stel je vraag direct aan de gids
×