Restaurants in Barcelona

Restaurants in Barcelona
Wij begrijpen maar al te goed dat het voor een bezoeker aan Barcelona lastig is om een goed restaurant uit te zoeken. De keuze is groot en divers. Iedere wijk kent zijn eigen restaurants met verschillende identiteiten. Het menu, de inrichting, de prijs en de doelgroep bepalen of je je wel of niet welkom voelt in een restaurant. Het is onmogelijk om ieder keer dat je uit eten gaat een complete research te doen. Graag helpt Venga!Barcelona je bij je zoektocht. Afhankelijk van jullie wensenpakket en huidige locatie zoeken wij een geschikt restaurant.
Graag geven wij jullie alvast wat tips.

Wijken met goede restaurants
Al eerder vertelden wij dat iedere wijk op culinair gebied zijn eigen karakter heeft. De meest populaire wijken hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

Mercat de Sant Antoni met Calle Parlement en gedeeltelijk Parallel

Zone rondom dit gebied herbergt goede restaurants. Wat een keuze ook weer!

El Born

Sfeervolle wijk met heel veel trendy restaurantjes en boordevol met terrasjes

Carrer d’Enric Granados

Hip en happening. In deze wijk zijn al jarenlang de leukste barretjes en restaurants te vinden. Erg populair bij jongere Barcelonezen.

Poblenou

Een wijk iets buiten het centrum, maar wel een aanrader als je op zoek bent naar een leuke restaurants.

Gràcia

Voor hippe en kleinschalige restaurants, lokaal maar ook internationaal.

Gotische wijk

Voor locals een no-go, zij vinden het hier veel te toeristisch. Toch kun je hier een aantal goede restaurants vinden.

La Barceloneta

Ben jij een visliefhebber? Paella eten staat dan zeker bovenaan je lijstje. Bezoek Barceloneta voor de lekkerste paella’s en visgerechten.

El Raval

Is je reisgezelschap heel divers ook qua eten? In deze wijk vind restaurants van allerlei keukens en niet duur. Daar moet toch wel iets bij zitten waar jullie allemaal culinair kunnen genieten.

Poblesec

Heerlijke paella bij restaurant Elche. Ook veel restaurants met pinchos.

Eixample

Wat een ruime keuze aan eetgelegenheden. Hier vind je alles wat je je maar wenst. Van ‘gewone’ restaurants tot culinaire sterrenzaken. Ook in deze wijk kleine tapasbarretjes.

Eixample | restaurant Semproniana

adres: Rosello 148
Het restaurant is gevestigd in een oude uitgeverij. Ziet er prachtig uit. Dit klassiek restaurant zet alle traditionele Spaanse gerechten die je maar kunt bedenken op tafel. En allemaal even lekker.

Eixample | restaurant El Nacional

Adres: Paseo de Gracia 24

Ben je aan het winkelen en toe aan een pauze met lekkers? Ga dan naar El Nacional.
Echt een hotspot waar je moet zijn geweest. El Nacional is een horecacomplex (2600 m2) met 4 verschillende restaurants, 4 bars en 4 gastrobars. De jaren ‘30-‘40 inrichting is in één woord prachtig. Alles klopt.
Wil je hier gaan eten, zorg dat je er vroeg bij bent, zeker in het weekend. Doe bij binnenkomst eerst een rondje om de sfeer van de verschillende ruimten te proeven. Je kunt dan meteen kijken welke menukaart jullie het meest aanspreekt. Voor lekkere tapas, een biefstuk, paella en nog veel meer kun je bij El Nacional terecht. 

Iedere dag is het complex geopend van 12:00 uur tot  02:00 uur (03:00 uur in het weekend).