stranden

Naar het strand in Barcelona

Wil je een heel jaar door zwemmen in de Middellandse Zee? Dat kan, de oudjes in badjas van de wijk Barceloneta bewijzen dat. ´s Ochtends in de vroege uurtjes sjokken ze de boulevard over voor een frisse duik, dat houdt ze lekker fit !!

Daarna is het tijd voor de andere badgasten, tussen het Forum en Hotel W zijn mooie stukjes strand te vinden en ook hier weer voor iedereen wat wils: stranden speciaal voor honden, stranden waar veel wordt gevolleybald, naaktstranden al dan niet gay of lesbie vriendelijk en gewoon lekkere familia stranden. Uiteindelijk is het vaak een gezonde mix van alles.

Strand Barceloneta populair

Barceloneta is wel één van de drukst bezochte playas, waar ook bierverkopers, hennatattoo zetters, massage dames en de vrolijke jongen met de dansende donuts hun waar aanbieden. De een ietwat opdringeriger dan de ander.

Zeker op het strand van Barceloneta is het handig om een paar extra paar ogen te hebben om aan het eind van de dag nog al je spullen te hebben, vooral als je een plonsje waagt in de heerlijke Middellandse Zee. Laat zoveel mogelijk je waardevolle spullen achter in het hotel.

Tussen het Forum en pakweg Vila Olimpica in zijn meer de familiestranden te vinden , en is het ook relatief wat rustiger.

Met de metro naar het strand

Wil je met de metro naar het strand , dan pak je L4 , de gele lijn. Vanaf metrostop Barceloneta heb je diverse haltes waar je uit kan stappen, bijvoorbeeld Villa Olympica, Bogatell, Llacuna , Poble Nou en Selva de Mar.

In de zomermaanden is er strandwacht aanwezig op de stranden tot ongeveer 19:00 uur om een oogje in het zeil te houden op de badgasten. Ook medewerkers van de gemeente delen wel eens op ijshoorntjes lijkende asbakken uit om de stranden schoon te houden.

Diezelfde mensen nemen wel eens vrijblijvend enquetes af. Daarnaast zal je wel eens de politie op golfkarretjes achter de bierverkopers aan zien gaan, dat hoort er nu eenmaal bij in Barcelona.

 

Smeer goed in want het kwik kan redelijk oplopen.

Langs de uitgestrekte boulevard staan pal op het strand chiringuitos, die we in Nederland als strandtenten kennen. Niet op paalhoofden gebouwd want de Middellandse Zee kent geen eb- en vloedregeling.

Andere opties voor strandbezoek zijn bijvoorbeeld met de trein langs de kust. Tussen Castelldefels (ten zuiden van de stad) en Montgat Nord (ten noorden) is je T-10 strippenkaart ook geldig.

Naar het strand buiten Barcelona

Zeker tussen Badalona en Montgat zijn er mooie plekjes te ontdekken. Castelldefels is meer een (kite)surf uitgestrekt strand waar je tot je middel een heel eind de zee kunt inlopen.

Heb je meer tijd tijdens je verblijf dan is een bezoek aan één van de Calas (baaitjes) langs de prachtig rotsachtige Costa Brava zeker een aanrader. Handig is dan wel een autootje te huren, mocht je niet met eigen vervoer zijn gekomen.