Sightseeing Barcelona

Wat te doen in Barcelona? 

Sightseeing (en musea)

Bij een bezoek aan Barcelona verveel je je geen moment. Wat heeft deze stad veel sightseeing te bieden.
De gehele stad ademt cultuur. Met de prachtige en welbekende bezienswaardigheden zoals de Sagrada Família, Parc Guëll en andere fraaie bouwwerken van Gaudí. Zelfs als je op de Ramblas loopt herrijzen de tijden van weleer. Trek dus je wandelschoenen maar aan voor een uitgebreide historische sightseeing door Barcelona. Je kunt ook gewoon met een (digitale) plattegrond op pad gaan en de vele historische gebouwen die de stad rijk is bewonderen. Om meer in minder tijd te bekijken kun je ook de fiets, de metro of een bus pakken.
Ook in de vele musea leer je de stad goed kennen en wat is er een groot aanbod.

Wil je meer weten over de historie van Barcelona? Door een museumbezoek krijg je een goed beeld van de verschillende grootheden uit het verleden. Speciaal voor kinderen zijn er ook aantal leuke musea in Barcelona. Het Museo de las Illusiones of het Big Fun Museum op de Ramblas zorgen gegarandeerd voor een hoop lol. En voor de sportliefhebbers? Dan kan een bezoek aan het museum van FC Barcelona (één van de best bezochte in geheel Spanje van de laatste jaren) of het museum Olímpico y del Deporte niet ontbreken.
Uiteraard hoef je niet voor alle sightseeing je portemonnee te trekken, want er zijn genoeg manieren om de stad zonder enige entreekosten te verkennen. Wandelen langs alle historische eye-catchers van Barcelona, slenteren over de Ramblas of lopen in de haven en op het strand geeft je heel veel indrukken en kost je alleen energie en geen geld.
Kies je voor een fietstour bij Venga!Barcelona, dan nemen wij je mee langs de diverse sightseeing mogelijkheden van de stad. We bezoeken de Sagrada Familia, de Arc de Triomf en nog veel meer.

Graag geven wij je informatie over de verschillende bezienswaardigheden in Barcelona.
Een sightseeing langs bekende en minder bekende hotspots. Bijzondere, leuke en interessante locaties, waar je echt geweest moet zijn. Met entreekosten en gratis.

Bezienswaardigheden met entreekosten

Werken van Antoni Gaudí

De welbekende Antoni Gaudí was een Catalaanse architect, die markante gebouwen en objecten heeft ontworpen. Voornamelijk kun je zijn werken in Barcelona aanschouwen. Bizar en prachtig tegelijk.

La Sagrada Família

La Sagrada Família is met stip het bekendste bouwwerk van Gaudí in Barcelona. Ben je al eens eerder in Barcelona geweest, dan weet je dat er altijd aan de kathedraal wordt gewerkt.
Het is de bekendste kathedraal van Europa en Gaudí zijn laatste meesterwerk. Gaudí werkte 16 jaar lang dag en nacht aan de kathedraal en woonde als een kluizenaar op de bouwplaats.
Deze gigantische basiliek is al sinds 1882 in aanbouw en is met symbolen die op de natuur geïnspireerd zijn versierd. De kathedraal zou rond 2026 klaar moeten zijn. Doordat de werkzaamheden al zolang aan de gang zijn, moeten sommige delen nu alweer vernieuwd worden. Een bouwproces waar dus misschien wel nooit een einde aan komt. De kathedraal staat daarom ook bekend als ‘het bouwwerk dat nooit af zal zijn’. Er is bovendien veel discussie over het gebruik van de “nieuwe” bouwmaterialen bij de  Sagrada Família. Bewonderaars van Gaudí geloven dat de man deze bouwmaterialen zelf nooit gebruikt zou hebben.
De prachtige kathedraal meet nu 120 meter, maar de hoogste toren van 172 meter hoog moet nog verder gebouwd worden.

Adres: Carrer de Mallorca 401
Metro: Sagrada Famila L2 en L5
Entreekosten: vanaf € 26,-

Casa Milà

Casa Milà, ook wel La Pedrera (de steengroeve) genoemd, is na La Sagrada Família, het bekendste werk van Gaudí. Met als inspiratiebron de natuur; door met golvende levensvormen te werken heeft Gaudí deze woning tot een echt kunstwerk verheven.
In 1905 kreeg hij de opdracht om dit huis te ontwerpen voor het koppel Roser Segimon en Pere Milà i Camps. Een huis met een woongedeelte en op de verdiepingen kantoren en appartementen voor de verhuur. Casa Milà heeft een oppervlakte van meer dan 1000 m2 en heeft twee grote ronde patio’s, waardoor iedere plek van de woning dezelfde hoeveelheid zonlicht krijgt. Op het dak van de woning staan een aantal surrealistische schoorstenen.

Adres: Passeig de Gràcia 92
Metro: Passeig de Grácia: L2, L3 en L4
Entreekosten: volwassen vanaf €24 (via internet, aan de kasse €3,- extra), kinderen 0-6 gratis, 7-12 jaar  €12,-, studenten/handicap/65+ betalen €18,50

Casa Batlló

Gaudí herbouwde Casa Batlló tussen 1904-1906 voor de rijke zakenmannen Josep Batlló i Casanovas. Het is één van de meest bekende kunstwerken van Gaudí.
Het gebouw heeft geen hoekige punten, alles is golvend. Het complex bestond in totaal uit 8 huizen (ieder 200 m2) met vier verdiepingen. Het thema van het gebouw is het verhaal van de drakendoder Sint-Joris. Het mozaïekwerk op de voorgevel doet denken aan de schubben van een vis. En de zuilen hebben een grote gelijkenis met de poten van een dinosaurus.
Het dakterras is adembenemend door zijn bijzondere drakenontwerp. Met gekleurde stenen heeft Gaudí de vorm van de rug van een draak nagemaakt. Verder zijn er op het dakterras groepjes schoorstenen bedekt met stukjes glas. Met op de top van de schoorstenen een ‘dakje’ van geglazuurd keramiek.
Sinds 2005 is het gebouw onderdeel van de World Heritage List van UNESCO en in eigendom van de familie Bernat. Zij zijn de eigenaren van ‘Chupa Chups’. De waarde van het gebouw wordt geschat op zo’n 70 miljoen euro.
Combineer je bezoek aan Casa Batlló met een bezoek aan Casa Milà (La Pedreda). Ze liggen namelijk allebei aan de Passeig de Gràcia.

Adres: Passeig de Grácia 43 
Metro: Passeig de Grácia: L2, L3 en L4
Entreekosten: volwassen vanaf €35 (via internet, aan de kasse €4,- extra), kinderen tot 12 jaar gratis, 13-17 jaar €19,-, studenten/personen met handicap €29,-, 65+ €32

Parc Güell

Het Parc Güell is bij Nederlanders ook vaak bekend als het Park Gaudí.
Graaf Eusebi Güell wilde op de rotsachtige heuvel van Barcelona een soort tuinstad voor de welgestelden realiseren. Met schone lucht en een adembenemend uitzicht over Barcelona.
Antoni Gaudí was een goede vriend van de graaf en ging zelf ook in een woning op de heuvel wonen. De bouw van het Parc Güell startte rond 1900 en duurde zo’n 14 jaar. Na het overlijden van de graaf in 1922 werd het gebied aan de stad Barcelona geschonken. In 1926 kon het Parc zijn eerste bezoekers ontvangen. Parc Güell is één van de drukstbezochte bezienswaardigheden van Barcelona.
Gaudí kreeg met Park Güell de uitgesproken kans om mens en natuur met elkaar te integreren. Bij de bouw van de gebouwen is rekening gehouden met de natuurlijke elementen op de heuvel. Met bijvoorbeeld pilaren in de vorm van boomstammen in de kleur van de natuur eromheen.
De van oorsprong redelijk kale heuvel is door Gaudí volledig beplant met pijnbomen, eiken, eucalyptus, palmbomen, olijfbomen, amandelbomen en cipressen. Prachtig.
In het monumentale gebied zijn de mooiste bezienswaardigheden van het park. Hier moet je entreekosten betalen.
De hoofdingang van Park Güell bevindt zich aan de zuidelijke zijde (Carrer d’Olot) en stelt de toegangspoort tot de hemel voor, met uitstekend zicht op de bekende trappen.
De trappen zijn een echte eye-catcher met eronder zelfs twee grotten. Op de trappen staan verschillende beelden (objecten) waaronder het populairste beeld van Parc Güell; een met mozaïeken bedekte draak/salamander met een fontein.
Het links gelegen paviljoen bij de ingang is deel van het museum met de geschiedenis van Barcelona.

Adres: Parc Güell
Entreekosten: volwassenen €10,-, kinderen tot 6 jaar gratis, 7-12 jaar/65+/mensen met handicap €7,-

Camp Nou

Bent u in Barcelona dan kan een bezoek aan Camp Nou niet ontbreken. Camp Nou is het voetbalstadion van de plaatselijk voetbalclub, FC Barcelona. Camp Nou is het grootste voetbalstadion van Europa en biedt plaats aan maar liefst 100.000 bezoekers.
Camp Nou in Barcelona is een 5-sterren stadion, een titel die het stadion in 1998/1999 van de UEFA heeft gekregen. Een topstadion dus met goede services, praktisch en functioneel ingericht.

Het museum van FC Barcelona
Bij een rondleiding door Camp Nou (De Camp Nou Experience Tour) hoort ook een bezoek aan het museum van FC Barcelona.
Hier kom je alles te weten over de club en haar geschiedenis. Hier vind je alle gewonnen bekers, voetbaltenues en foto’s van de spelers. Ook draaien er films van de Barca-spelers. Verder zijn er speciale ruimtes ingericht voor voetballegendes zoals Johan Cruijff en Messi.
Bij de Barça-megastore zijn allerlei FC Barcelona zaken te koop, waaronder de felbegeerde voetbaltenues van de club.
Ben je in de gelegenheid? Bezoek dan ook zeker een voetbalwedstrijd. De sfeer en het enthousiasme van de voetbalsupporters en natuurlijk het prachtige voetbalspel beloven een onvergetelijke ervaring.

Adres: C. d’Arístides Maillol 12 
Metro: Maria Christina L3 / Les Corts L3  of Collblanc L5
Entreekosten: Camp Nou Experience (rondleiding stadion en bezoek museum) vanaf € 26,-

Picasso Museum

In het Museu Picasso Barcelona zijn de doeken van de Spaanse kunstschilder Pablo Picasso te bewonderen. Het is éen van de drie musea genoemd naar en gewijd aan Pablo Picasso. De regering van Catalonië heeft het Picasso Museum erkend als een museum van nationaal belang.
Het museum bestrijkt vijf aangrenzende middeleeuwse paleizen in de wijk El Born (het Palau Aguilar, Palau Baró de Castellet, Palau Meca, Casa Mauri en Palau Finestres). In het museum verdeeld over drie verdiepingen met in totaal vijfendertig zalen zijn de doeken (uit de jaren 1890-1957) van Picasso te bewonderen.
Het museum met de werken van Picasso opende oorspronkelijk onder de naam Colección Sabartés. Dictator Franco werd zo om de tuin geleid en had geen idee dat er werken van Picasso hier aan de wanden sierden. Picasso ontvluchtte Spanje uiteindelijk voor het regime Franco. In het schilderij Guernica (oorlog) uitte Picasso zijn verdriet over de Spaanse Burgeroorlog.

Adres: Montcada, 15-23
Metro: Jaume I (Gele lijn, L4)
Entreekosten: volwassenen vanaf €12,-, 18-25 jaar/65+ €7,- en tot 18 jaar gratis

Castell de Montjuïc

Ben je toevallig op de berg Montjuïc dan is een bezoek aan het kasteel ook zeker de moeite waard.
Het kasteel is wat moeilijk te bereiken door zijn ligging op de berg, maar daar laat jij je als echte kasteelliefhebber natuurlijk niet door uit het veld slaan. Vanaf het terras van het kasteel heb je een prachtig uitzicht op de haven en de stad van Barcelona.
Het kasteel dateert uit de tweede helft van de 18e eeuw en had als doel om de stad te verdedigen, maar bovenal om de stad (vanuit Madrid) te kunnen controleren.

Adres: Ctra de Montjuic 66 
Metro: Plaza españa. Beter vervoer met de bus: lijn 150
Entreekosten: € 5,-. Tot 16 jaar gratis.

Telefèric de Montjuïc (kabelbaan van Montjuïc)

Met deze kabelbaan kun je de Montjuïcberg beklimmen. Je stapt in de gondel bij Avinguda Miramar en gaat vervolgens in één keer naar het hoogste punt. Onderweg geniet je al van het prachtige uitzicht met als voordeel dat je niet zelf de hele klim naar boven hoeft te maken. Boven aangekomen kun je genieten van het panoramische uitzicht en het kasteel van Montjuïc bekijken. Erg mooi.

Adres: Avinguda Miramar 30
Bus: toeristenbus of normale lijn  55 en 150
Entreekosten: Volwassenen €15, kids 4-12  jaar €8,73 retour

Museum de las Illusiones

Supercool, hier in het Museo de las Illusiones komen de 3D schilderijen tot leven! Doeken van Dalí, Goya en Picasso, maar ook schilderijen van beroemde zangers en voetballers. Door optische illusie ben jij ineens onderdeel van het schilderij. Zeker weten dat jullie met te gekke foto’s het museum verlaten.

Adres: Carrer del Pintor Fortuny 17
Metro: Liceu L3
Entreekosten: € 10,- (+ entree Big Fun Museum € 25,-)

Big Fun Museum

7 Musea onder één dak in hartje Barcelona. Het Big Fun museum staat garant voor een hoop lol.
Hier vind je: La casa del gigante, Records y Marvillas, Casa al revés, Sweet museum, Alicia à treves del Espejo, Food art en een Chill out zone met een ‘droog’ zwembad. Iedere museum heeft zijn eigen grappige thema. Zorg dat je nog genoeg MB’s hebt op je smartphone voor alle foto’s die jullie gaan maken. En heb je nog niet genoeg gehad? Op 5 minuten afstand ligt het Museo de las Illusiones.

Adres: La Rambla 88
Metro: Liceu L3
Entreekosten: € 20,- (+ entree Museum de las Illusiones € 25,-)

Gratis sightseeing in Barcelona

Ramblas

De Ramblas is  beroemdste straat van Barcelona en heel Spanje en een wandeling over de Ramblas is dus eigenlijk wel een must tijdens je eerste bezoek aan Barcelona. De straat is 1200 meter lang en loopt vanaf het centrale Plaça Catalunya tot aan de zee. La Rambla scheidt de  wijken El Gótico en El Raval.
Op deze toeristische trekpleister vind je kleurrijke kiosken, gezellige bloemenstalletjes, sfeervolle restaurants met terrassen, winkels en nog veel meer.

Adres: La Rambla
Metro: Drassanes (L3), Catalunya (L3, L1, L6 en L7) en Liceu (L3)

La Boquería

Mercat La Boquería is de beroemde markt aan de Rambla in het centrum van Barcelona. De allergrootste versmarkt van Europa en internationaal een begrip. Ondanks zijn vele (toeristische) bezoekers heeft La Boquería zijn charme niet verloren. Echt een bezoek waard.
De kleurrijke markthal is een lust voor het oog en herbergt zo’n 330 kraampjes met de heerlijkste producten. Je bourgondische hart gaat hier gegarandeerd harder kloppen.

Adres: La Rambla 91
Metro: Liceu (metrolijn L3, groene lijn)

Heerlijk naar het strand
Een drukke citytrip combineren met een dagje (of twee) naar het strand. Heerlijk even bronzen en tot rust komen. Barcelona en omgeving heeft de mooiste en leukste stranden.

Meer informatie over de stranden

Arc de Triomf

De Arc de Triomf is een triomfboog gebouwd met kleurrijk steenwerk. De boog is ontworpen door de modernistische en bekende Catalaanse architect Josep Vilaseca. Om zich te onderscheiden van andere triomfbogen van zandsteen of marmer is deze Arc de Triomp in rode bakstenen uitgevoerd. De boog heeft verschillende reliëfs. Met onder andere een reliëf die het volk welkom heet en een reliëf die kunst symboliseert.  De Arc is omringd door twaalf engelen, die roem vertegenwoordigen. En zo tref je nog veel meer gedenkwaardige feiten op de boog aan.
Het gebied van de Arc de Triomf tot aan het van Park de la Ciutadella wordt erg druk bezocht door wandelaars (met kinderen), straatartiesten en skaters. Erg leuk om lekker rond te struinen en te kijken.
Je loopt ook zo de wijk El Born binnen; bekend van de designerwinkels, hippe restaurants en trendy bars.

Adres: Kruispunt Passeig de Lluís Companys
Metro
: Arc de Triomf  (metrolijn L1, rode lijn)

Parc de la Ciutadella

Ciutadella Park (Parc de la Ciutadella) bevindt zich in het historisch centrum van Barcelona. Het park was in de 18e eeuw het grootste stervormige fort (citadel) in Europa. Ciutadella Park is ruim 30 hectare groot en is het groene hart van Barcelona. Het park wordt druk bezocht door locals en toeristen. Leuk voor een dagje vertier. Er is namelijk heel veel te doen in het park. Uiteraard kun je er gewoon lekker wandelen en heerlijk sporten, maar er zijn ook veel attracties in en rondom het park. Zo is er onder andere een grote dierentuin (de hoofdattractie van het park), een meer, een beroemde waterval (de Triomfboog Waterval Berg) en een museum. Verder staan er mooie sculpturen door het park verspreid. Je kunt zelfs een bootje huren om op het meer te varen of fietsen huren voor een rondje door het park.

Adres: Passeig de Picasso 21 
Metro: Arc de Triomf (metrolijn L1, rode lijn)

Mirador Bunkers del Carmel

Met een panoramisch uitzicht over de stad is de Mirador Bunkers del Carmel een veel bezochte plek. Dagelijks komen hier mensen om van het uitzicht en de mooiste zonsondergang te genieten.
De belangrijkste gebouwen van Barcelona zoals de Sagrada Família kun je vanaf hier zien, maar ook de bergen, straten en de huizen van de stad.
Bij zonsondergang komen locals samen om te picknicken of te borrelen en te genieten van het prachtige uitzicht. Ook van plan om naar de zonsondergang te kijken? Zorg dat je niet in het donker nog de berg af moet, ga op tijd terug.

Adres: Carrer de Marià Labèrnia
Metro: El Carmel (L5) Guinardó | Hospital de Sant Pau (L4)

De wijken Gracia , El Born en El Gotic en Poble Nou bezoeken

Ga zeker de leukste en mooiste wijken van Barcelona in. Heerlijk om hier rond te lopen en je onder te dompelen in de verschillende sferen van de wijken.

Gràcia

Gràcia is een hippe wijk. Er wonen veel studenten, jongeren en expats. In deze geliefde buurt zijn veel leuke pleintjes, terrasjes en lokale boetiekwinkels. 

Metro: Fontana en Lesseps L3 / Joanic L4

Meer informatie over de wijk Gràcia

El Born

Erg leuk om een middag in de wijk El Born rond te wandelen. El Born staat bekend als de Jordaan van Barcelona. Een bruisend gebied met veel mooie straatjes en bezienswaardigheden zoals Parc de la Ciutadella. 

Metro: Jaume 1 , L4 / Urquiaona L4 of L1

Meer informatie over de wijk El Born

El Gòtic

Het centrum van de oude stad is Barri Gòtic (El Gòtic). In deze Gotische wijk ga je volledig terug in de tijd met mooie monumentale bezienswaardigheden. Je kunt hier uren heerlijk rondstruinen door allerlei kleine straatjes en steegjes vol met trendy bars en Catalaanse restaurants.

Metro: Jaume 1 L4 of Liceu en Drassanes L3

Meer informatie over de wijk El Gòtic

Poblenou

Een minder toeristisch, maar hele leuke wijk is Poblenou. Met trendy cafés en tapasbars.  Hippe bedrijven in omgebouwde fabriekspanden. Supercool. Echt een populaire wijk en ook nog eens dichtbij het strand.

Metro: Poble Nou of Llacuna L4

Meer informatie over de wijk Poble Nou

Mercat de Sant Antoni

Nog een grote markthal in Barcelona is Mercat de Sant Antoni. Deze vernieuwde markthal bevindt zich in het centrum van Barcelona, op de grens met de wijk Raval. De markthal is enorm; circa 53.000 m2 verdeeld over vijf verdiepingen. Je kunt er voedsel, kleding en boeken kopen. Verder is er een supermarkt, een parkeergarage en een fitnesscentrum. Het gebouw dateert uit de 18e eeuw en ziet er na zijn opknapbeurt weer prachtig uit. Iedere zondag is er een boekenmarkt, erg leuk.

Metro: Sant Antoni L2

Font Màgica (magische fonteinen)

Deze magische fonteinen,  Font Màgica, ligt aan de voet van de berg Montjuïc. Deze fontein is destijds speciaal voor de Wereldtentoonstelling van 1929 gebouwd. Op vele dagen wordt er hier een spectaculaire show gegeven. Met muziek, licht, kleuren en watergeluid. Het is al prachtig om op de promenade richting de fontein te lopen met vijvers, watervalletjes en kleine fonteinen.

Adres: Plaça de Carles Buïgas 1
Metro: Espanya (L1, L3 en L8)

Sightseeing programma samenstellen

We hebben niets teveel gezegd toch?! Wat is er veel te zien in Barcelona. Zo’n gevarieerd aanbod.
Naast bovenstaande informatie hebben wij nog enorm veel tips voor onze gasten.
Nou kunnen wij ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Graag helpen wij je, als onze klant met het samenstellen van je citytrip programma. Waarbij wij rekening houden met jouw eisen en wensen en die van je eventuele reisgezelschap.
Onze fietstour, kan een mooi onderdeel van jouw programma zijn om de diverse bezienswaardigheden van de stad in een redelijk korte tijd te bekijken.